Hoe hypnotherapie kan helpen

 

Hypnotherapie heeft een nogal langzamer proces van het creëren van veranderde bewustzijnstoestanden, waardoor een persoon beter voorbereid kan worden om te gaan met dingen die hem zowel emotioneel als fysiek overkomen, zoals hij ze ziet. Dit kan jaren van conditionering vergen, naast het gebruik van een goede houding, en het is iets waar veel mensen niet erg bekend mee zijn wanneer ze er voor het eerst mee kennismaken. Toch kan het erg handig zijn als iemand al geruime tijd onder stress staat. Door het gebruik van moderne technologie zijn er verschillende manieren om te helpen bij het tot stand brengen van deze ontspanning, waaronder biofeedback, dromen, geleide beelden en zelfhypnose. Een van de gemakkelijkste en eenvoudigste van allemaal om te leren is zelfhypnose.

Hoewel zelfhypnose ook kan worden verkregen door middel van verschillende hypnotherapietechnieken, waaronder procedures buiten de kamer, of beluisterd kan worden op een geluidsopname, is het iets dat enige oefening vereist. Verder is het nuttig om gewoon te helpen bij het heroriënteren en ontspannen van de geest. Als ballen uit het achterhoofd rollen, zijn er meestal een aantal beeldtimings, die als kenmerkend worden beschouwd voor ontspannen toestanden. In minimaal vijf sessies wordt van de cliënt verwacht dat hij ontspanningstechnieken heeft geleerd, zodat de therapeut deze technieken vervolgens kan gebruiken om de Focus Focus of Aandacht van de cliënt te veranderen. Wanneer Focus en Aandacht met succes zijn ingesteld, is het tijd voor de cliënt om zijn eigen Aandachtstoestand te beheersen, d.w.z. of ze zullen zitten of staan, hoe ze fysiek zullen reageren, d.w.z. hun houding en waar ze naar zullen zoeken als ze vanuit de spiegel.

Het is dus mogelijk om zelfhypnose te gebruiken om een ​​breed scala aan fysiologische en psychologische reacties aan te pakken, reacties die vaak worden geremd wanneer een persoon probeert om te gaan met het dagelijks leven. In het begin zal het gebruik van zelfhypnose voornamelijk onbewust van aard zijn, maar het werkt geleidelijk om negatieve, gebruikelijke reacties te vervangen door positievere, flexibele counselors. Een automatische negatieve gedachte of handeling kan bijvoorbeeld worden vervangen door een meer positieve, zelfondersteunende gedachte of handeling. In het begin kan enig ongemak of ongemak worden gevoeld, maar na consequent en regelmatig gebruik van de alternatieve therapie zal de cliënt een verandering in zijn lichaam en zijn gevoelens opmerken, zoals minder stress en minder angst.

Wanneer artsen hun eigen zelfhypnosepraktijk beginnen, vinden ze het meestal nuttig om cliënten te helpen bij het verhelpen van een aantal van hun tegenslagen uit het verleden, hetzij door excuses te bedenken of door manieren te bedenken om door vervanging het gewenste resultaat te bereiken. Dat wil zeggen, door middel van hypnotherapie kunnen individuen zichzelf zien vanuit een gezichtspunt dat in strijd is met hun eigen achtergrond. Met andere woorden, door hypnotherapie kunnen individuen zichzelf zien op een manier die niet indicatief is voor hun ware aard, en dit kan hen helpen om op een positievere en productievere manier met zichzelf om te gaan.

Om ons te helpen begrijpen hoe zelfhypnose kan helpen bij het verhelpen van aandoeningen in de hersenen, volgen hier gerelateerde feiten uit het onderzoek:

Zowel de rechter- als de linkerkant van het menselijk brein hebben neuropeptiden (hersenchemicaliën) die zich in kleine hoeveelheden over het hele lichaam bevinden. Deze neuropeptiden reageren op stimuli van verschillende intensiteit. De rechterkant is gevoeliger voor licht, terwijl de linkerkant meer auditief is. Deze reflexen zijn zo gerangschikt dat ze verschillende reflexen integreren, zoals de vecht- of vluchtreactie.

De rechterkant van het menselijk brein heeft ongeveer 5.000 neuronen, terwijl de linkerkant 1.800 neuronen heeft. De locaties van de juiste locatie van de rechter- en linkerkant zijn ongeveer hetzelfde, maar de definities variëren. Ook bevindt de rode vlek of teleia/neuron die zowel aan de rechter- als aan de linkerkant gemeenschappelijk is, zich in hetzelfde gebied van de hersenen.

Een studie heeft aangetoond dat de frontale kwab, het deel van de hersenen dat een belangrijke rol speelt bij zelfreflexie, kan worden gestimuleerd door simpelweg met een vinger op het voorhoofd te tikken. Een ander onderzoek toont aan dat het mentaal opmerken van je eigen hand en het voorbereiden op het uitvoeren van een actie (zoals uitreiken) de hersenreactie op pijn aanzienlijk kan veranderen.

In de loop der jaren worden er steeds meer onderzoeken gedaan naar zelfhypnose. Veel mensen die hypnotherapie tot een onderdeel van hun manier van leven hebben gemaakt, zijn enthousiast over de mogelijkheden van zelfhypnose om hun doelen te realiseren. Professionals in de industrie zijn enthousiast over het feit dat zelfhypnose gemakkelijk te verkopen is, omdat de gebruikte technieken consumenten in staat stellen om opnieuw contact te maken met producten en producten door te verkopen die zelfs vóór het onderzoek en testen als rommel werden beschouwd.

Samen met professionals uit de industrie zijn consumenten, techneuten of anderszins goed opgeleide personen die gebruik maken van zelfhypnotiserende productverbeteringen, beter toegerust om problemen op te lossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.