Hoe kies je een goede wijn?

Online wijn bestellen

Koop altijd een verse fles of karaf. Omdat de vruchten en kruiden vrij kwetsbaar zijn, kunt u ze het best onmiddellijk na de bereiding consumeren.

Gebruik bij voorkeur een zeef van schoon en droog materiaal. Dit zal helpen om eventuele grote zaden of pitten te verwijderen, die de smaak kunnen beïnvloeden. Regelmatig drinken en/of een lange houdbaarheid zorgen ervoor dat de smaak gedurende de hele houdbaarheidsperiode behouden blijft.

De conserveringsmiddelen die aan wijn worden toegevoegd, kunnen een beetje lastig zijn en als u niet helemaal ervaren bent, kunt u ze beter laten staan. Als u eenmaal verschillende wijnen hebt geprobeerd, weet u welke wijnen u moet bewaren en welke u weg moet gooien. Natuurlijk is er geen “one size fits all” oplossing. bepaalde wijnen werken voor bepaalde combinaties, terwijl andere combinaties uitstekend werken Gecombineerde wijnkelder “bijvoorbeeld” werken uitzonderlijk goed.

Als de wijn na het serveren afkoelt, vermindert de concentratie van de wijn en de alcohol. Om uw wijn snel te kunnen drinken en toch maximaal te kunnen genieten, kunt u het beste voor het serveren enkele druppels water aan de wijn toevoegen. Natuurlijk kan er ook een beetje bevroren limonade of sinaasappelsap aan worden toegevoegd.

Als u van plan bent om bij een speciale gelegenheid te presenteren, waarom kiest u dan niet voor een wijn die goed past bij het door u gekozen servies of de door u gekozen tafeldecoratie? Over het algemeen is het een goed idee om uitnodigingen te versturen met een lichtblauw of wit tafelkleed, een rood dinerbord of een wit tafelkleed. Zorg ervoor dat u een apart servet bijsluit, evenals een kleine collectie uitnodigingen, voor degenen die aanwezig zullen zijn.

Planning van extra details: het tijdstip en de locatie zijn cruciale details. U moet ervoor zorgen dat de maaltijd zo wordt opgezet dat de gasten de gelegenheid hebben om alle ruimten te bezoeken waar het eten wordt bereid. Het tijdstip moet worden gecoördineerd met de bediening, en de tijd die aan de opstelling wordt besteed, moet zorgvuldig worden gepland.

Met planning is het mogelijk om verder te gaan dan de verwachte perfectie en pure gladheid van het evenement. Perfecte maaltijden worden goed gepland, zodat elk element van het evenement wordt geoptimaliseerd. Zo worden de doorstroming van het verkeer en de faciliteiten voor de gasten geoptimaliseerd. In het ergste geval wordt het evenement een nachtmerrie, maar zolang je de initiële structuur hebt gepland, zullen je gasten onder de indruk zijn van de manier waarop het evenement wordt geleid.

Zodra de definitieve zaal is voorbereid, zijn de belangrijkste beslissingen die in verband met het eten. Het soort eten dat u beslist te serveren zal grotendeels afhangen van het soort evenement dat u aan het plannen bent. Voor een zakenlunch bijvoorbeeld, zou u waarschijnlijk een kleine, ontspannen lunch van misosoep en shortcake serveren. Voor een guavehuwelijk kunt u kiezen voor een lunch met ham en kaas, gevolgd door punch en salade. Voor een meer formele gebeurtenis kunt u kiezen voor een lunch van rundvlees Bourgogne, lunch vlees, salade, gebakken aardappelen, en dessert. Zorg ervoor dat u iedereen kunt ontvangen, en dat extra’s zo eenvoudig mogelijk kunnen worden gemaakt.

U zou zelfs stokbrood kunnen vinden als aanvulling op uw maaltijd. Dit voegt nog een extra laag van belang aan de avond.

Nogmaals, zorg ervoor dat u de beschikbare diensten voor uw gasten optimaliseert. Spreek zeker met uw traiteur over bijkomende voorzieningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.