Wat mag u verwachten van een aannemer?

Aannemer Alphen aan den Rijn

In de meeste landen in de wereld zijn verschillende niveaus van platforms vereist voor bouwwerkzaamheden. Sommige landen eisen bijvoorbeeld dat de opdrachtgever van de aannemer een algemeen aannemerskantoor inhuurt en betaalt, of dat hij een aannemer rechtstreeks benadert voor specifieke projecten of taken.

De term aannemer wordt in de bouwwereld vaak verkeerd gebruikt en wordt door veel mensen enigszins verkeerd geïnterpreteerd. In de Verenigde Staten kan de functie soms vergelijkend zijn en is er soms een oorzakelijk verband met elke vorm van bouwwerkzaamheden. In de bouwwereld en, in mindere mate, in het bedrijfsleven kunnen de definities echter nogal van elkaar verschillen. Zo is in het bedrijfsleven en in de bouwsector een aannemer die een meerfasenproject leidt niet hetzelfde als een algemene aannemer die een meerfasenproject leidt, maar is hij in plaats daarvan een gymnazaar-generaal.

Een aannemer is ook een bouwer en is in die zin een expert in vele dingen. Een aannemer wordt vaak ingeschakeld als laatste redmiddel bij een bouwproject, omdat hij in tegenstelling tot andere aannemers alleen geïnteresseerd is in het voltooien van de klus. In het bedrijfsleven hoor of lees je vaak dingen in de media die inspelen op dringende situaties zoals een terugroepactie of de levering van een product. Benadrukt moet worden dat niet elke situatie kwalificeert als een “dringende situatie”, en dat elke situatie een andere situatie vereist.

In de moderne bouw is het samenbrengen van verschillende ambachten vaak (in tegenstelling tot vroeger) veel gemakkelijker. Van een metselaar is bijvoorbeeld bekend dat hij een loodgieter op zijn rug kan binden. Het klinkt eng, maar we weten allemaal dat een navigator nodig is voor de route van het ene gebouw naar het andere, zodat we weten dat elk geval van overdracht van onderaanneming aan een andere aannemer gemakkelijker is dan het een paar jaar geleden was. Hetzelfde geldt voor elektriciteit en koeling. Als een aannemer iets moet uittrekken of een aantal stukken moet verplaatsen, is dat niet erg; maar als hij een fout maakt, heeft dat gevolgen voor de veiligheid van de bouw en daardoor komen veel bouwprojecten nooit van de grond.

Aannemers in de bouw worden vaak beschouwd als minder betaald te moeten worden dan algemene aannemers. Dit stimuleerde hen om minder te betalen, maar dit betekent niet dat zij minder gekwalificeerd zijn. In het verleden zijn projecten prima voor hen geslaagd.

Door de onvermijdelijke gebreken en fouten tijdens de bouw nemen de aannemers vrijaf, vragen zij schadevergoeding en recupereren zij de kosten van het project ontelbare keren. Helaas voor hen houdt de schadevergoeding meestal in dat zij hun fouten herstellen (dat klinkt een beetje grappig totdat je beseft dat aannemers vullers ontwikkelen). Bij kleinere projecten is dit het punt waar mensenlevens in gevaar worden gebracht. Aangezien aannemers geen verzekering hebben, kan een fout zoals het bouwen van een constructie bovenop een belangrijke olievoorraad die later in de grond bij de septic tanks zal lekken, de dood tot gevolg hebben. Dit is nooit een goede zaak. Er zijn vele betrouwbare manieren om ervoor te zorgen uw aannemers veilig zijn en deze omvatten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en compensatie van werknemers. De aannemer moet verzekerd zijn en de verzekeringsmaatschappij moet dit verifiëren (een proces dat nogal wat documentatie vereist).

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat u kunt verwachten bij een huisproject. Het punt is dat u voorzichtig moet zijn en zich moet kunnen aanpassen aan de complexiteit van uw project. De aannemers zijn uw doorzichtige handelaars, en zij zijn ook uw betrouwbare partners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.